22.04.15

AVRUPA'DAN VIALAND'E ÖDÜL!

Tema Park, Cadde Alışveriş Merkezi, Otel ve Rekreasyon alanı ile dört farklı konsepti birleştiren Vialand, Uluslararası alışveriş merkezleri konseyi (ICSC) tarafından her sene Avrupa çapında düzenlenen yarışmada Jüri Özel ödülünün sahibi oldu. Dünya perakende sektörü için çok önemli bu özel ödülü kazanan Vialand, Londra’da ki ödül töreninde büyük ilgi gördü. Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu; “Vialand Türkiye ekonomisine  geçen yıl sağladığı 200 milyon Euro katkıdan dolayı duyduğu gurura bugün, dünyanın en prestijli ödüllerinden birini ekledi. Bu ödülü, Türkiye’ye getirdiğimiz için biz de çok mutluyuz. Bu tarz ödülleri ülkemize getirmek AB standartları içinde yer aldığımızın ve bu standartları yükselttiğimizin önemli bir göstergesi. Vialand, şu an da Avrupa’da ki trendin öncüsü haline geldi. Önümüzdeki yıllarda büyüyen, gelişen, yeni ödüllerle Türkiye’ye her daim gurur yaşatan bir proje olmaya devam edeceğiz” dedi.

Dünyanın önemli perakende merkezleri  projelerinin yarıştığı ve Uluslar arası Alışveriş merkezleri Konseyi (International Council of Shopping Centers – ICSC) tarafından düzenlenen ödül töreni Londra’da Park Plaza Westminster Bridge Otel’de yapıldı. 40’ıncı yılını kutlayan organizasyon, görkemli bir törene sahne olurken, özellikli Alışveriş Merkezleri Kategorisinde yarışan Vialand, "Avrupa'nın En Özellikli Perakende Projesi" kategorisinde jüri özel ödülünün sahibi oldu.

Ödül töreninin ardından  bir açıklama yapan Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, ICSC tarafından düzenlenen yarışmada Vialand'in bu sene Avrupa'nın çeşitli yerlerindeki birçok projeyi geride bırakarak finale kaldığıhı dile getirdi. Alişoğlu konuyla igili şunları söyledi : "Gerek istihdam gerek ekonomiye yarattığımız katkıyı gözönünde bulundurduğumuzda, Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Diğer taraftan Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) entegrasyonu da gündemde. Bu tarz ödülleri ülkemize getirmek bizim bu entegrasyonumuzu, AB standartları içinde yer aldığımızı ve bu standartları yükselttiğimizin önemli bir göstergesi. Bu ödülü Türkiye'ye getirdiğimiz için biz de çok mutluyuz."

Ödül töreninin ISCS'in Londra'da düzenlediği 2 günlük bir konferans kapsamında gerçekleştiğini ve Vialand'in bu konferansta temsil edildiğini dile getiren Alişoğlu, "Avrupa çapında, bütün alışveriş merkezlerinin katıldığı bir konferans yapıldı. Buradaki görüşmelerde de artık alışveriş merkezlerinin eğlence ile birleşmesi gerektiğinin, alışverişin de bir eğlence olduğunun ve ülke ekonomilerine çok büyük katkı sağladıklarının tekrar üzerinde duruldu. Biz zaten alışveriş ile eğlencenin birleşmesini birkaç yıl önce projemizle gerçekleştirdiğimiz için, Vialand şuanda Avrupa'daki trendin öncüsü haline geldi" diye konuştu.

Vialand'in Avrupa'nın en büyük kentsel dönüşüm alanı üzerinde 650 milyon dolarlık bir yatırımla kurularak, bundan yaklaşık 2 yıl önce hayata geçmiş olduğunu belirten Alişoğlu, "Vialand, içinde Türkiye'nin ilk ve tek tema parkı olan, alışveriş merkezi, oteli ve rekreasyon alanı bulunduran, Türkiye'nin en büyük eğlence ve perakendecilik konsepti" dedi.

Toplam 600 bin metrekarelik bir alanda konumlanan ve kapılarını ziyaretçilerine 2013 yılında açan Vialand'i geçen yıl 22 milyon kişi ziyaret etti. Merkez, bu yıl ise 30 milyon ziyaretçi hedefliyor. ICSC Avrupa Alışveriş Merkezi Ödülleri, daha önceden kurulmuş, yeni, yenilenmiş ve genişletilmiş alışveriş merkezi projelerine veriliyor. Ödüller kapsamında ICSC jürileri, finale kalan merkezleri tek tek gezerek bireysel değerlendirmelerde bulunuyor.

Kar amacı gütmeden 1957 yılında kurulan ICSC, perakende emlak sektöründe hizmet veren mal sahipleri, geliştiriciler, kiracılar, yatırımcılar, perakendeciler ve sağlayıcılardan oluşan küresel bir ticaret derneği. Dünya genelinde 100 ülkeden 68 binden fazla, Avrupa'da da 45 ülkeden 7 binin üzerinde üyesi bulunuyor.